bewindvoering-twente

Oude Oosterik Advies is bewindvoerder voor een aantal van onze klanten. Als je onder bewind staat, mag je niet meer zelf beslissen over je eigendommen en inkomen. Sommige mensen vragen hier zelf om, maar meestal wordt dit door een rechtbank bepaald. Wij nemen dan tijdelijk het financieel beheer van je over. Het doel is vaak om te voorkomen dat je in de schuldsanering belandt of dat een faillissement moet worden uitgesproken.

Bij het regelen van de financiële zaken verzorgen we ook de aanvragen voor bijzondere bijstand, huurtoeslag, zorgtoeslag en de belastingaangifte. Daarna beoordelen we of er voldoende ruimte is om een schuldenregeling te treffen met schuldeisers, of dat een traject van schuldhulpverlening ingezet moet worden.

Budgetbeheer

Voor sommige mensen die financiële zorg nodig hebben, is bewindvoering een te zware maatregel. Toch kan er behoefte zijn aan ondersteuning en financieel inzicht. Dan biedt budgetbeheer uitkomst. Budgetbeheer kan schulden en problemen als uithuiszetting of het ontstaan van incassokosten voorkomen.

Persoonlijk en vertrouwd

Wij helpen je door je financiële administratie weer op orde te brengen en je te ondersteunen om na onze hulp weer op eigen benen te staan. We bieden je een luisterend oor, geven heldere uitleg en advies. Betrokken, persoonlijk en altijd in vertrouwen en in overleg met jou.

Meer weten?

Wil je bewindvoering of budgetbeheer voor jezelf of voor iemand anders aanvragen, zoek je een oplossing voor je financiële situatie, of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.